Šah je jedna od najpoznatijih igara na svijetu. Drevna igra, poznata kao igra kraljeva, zabavljala je igrače stotinama godina. Nikada nije kasno naučiti igrati šah.

Povijest šaha traje više od tisuću godina, a upravo zbog te dugovječnosti šah je postao neizostavan dio ljudske civilizacije. Tijekom svog postojanja šah je uspio ujediniti elemente igre, sporta, umjetnosti i znanosti, postavši dio opće kulture svih ljudi, bez obzira na spol, dob, rasu, vjeru ili naciju. Tako, primjerice, šahovsku partiju ravnopravno mogu igrati i djeca i odrasli, visoki i niski, snažni i slabi, žene i muškarci. Šah osobama sa 100% invaliditetom omogućava potpunu integraciju u sportsku, a time i u društvenu zajednicu.

Opći cilj Škole šaha je popularizirati ovu drevnu igru među najmlađom populacijom. Šah je drevna igra koja potiče razmišljanje, strpljenje, strateško planiranje, kombinatorno i logičko razmišljanje, razvoj memorije, kreativnosti, te doprinosi boljem socioemotivnom razvoju djece. Djeca bi kroz šah razvijali svoju osobnost, upornost, točnost, zajedništvo, koncentraciju, odgovornost u donošenju odluka, razvijanje inteligencije, prihvaćanje i analiziranje poraza, želju za napredovanjem i još mnogo drugih vještina. Zbog toga je šah postao sastavni dio nastavnog programa u više od 30 zemalja širom svijeta.

U prostoru Kluba ćemo imati školu šaha, individualne instrukcije, podršku u natjecanjima odnosno šahovske treninge za sve dobne i jakosne skupine. Cilj nam je omogućiti učenje šaha svima koji to žele, a sve uz podršku trenera šaha, te grupni i individualni rad.

Želimo promicati kulturu natjecanja i poticanje momčadskog duha u ovom individualnom sportu. Na ploči, aktivnosti figura donose pobjedu, a zajedništvo tima odnosno Kluba želju za postizanjem viših ciljeva.